Üdvözöljük az EMMI Sportegyesület honlapján!

Egyesületünk jogelődjei már 1995 óta képviselik a jogelőd minisztériumok munkavállalóit. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sportegyesülete 2011-ben kezdte meg működését azzal a nem titkolt céllal, hogy egy új szemléletű, innovatív megközelítéssel segítse az Emberi Erőforrások Minisztériumában, és a minisztérium háttérintézményeiben dolgozók sporttevékenységeit.

Ezen törekvések közepette a meglévő szakosztályi portfólió mellett megalakította az egyesület rekreációs szakosztályát, és lehetővé tette az egyesület tagjainak, hogy a piaci paramétereknél jóval kedvezőbb feltételek mellett vehessenek igénybe minőségi sportszolgáltatásokat. Ez azt jelentette, hogy országos szinten közel 400 sportlétesítményben van lehetőségük egészségmegőrző testmozgást végezni az egyesület tagjainak akár a hónap minden napján! Az egyesület ilyen irányú nyitása azt is elősegítette, hogy a munkavállalóknak lehetőségük nyílt családtagjaikkal és barátaikkal együtt igénybe venni a sportolási lehetőségeket. Köszönhetően a munkavállalók és a pártoló tagok aktivitásának, 2015 végén már több mint 1100 aktív tag sportolt az egyesületben, amit óriási sikerként könyvelünk el.
Az EMMI SE az elmúlt három évben az egyesületi tevékenységi kört kiterjesztve, szorosan együttműködve a Kancellária Sportegyesülettel és az Agrár Sportegyesülettel, éves szinten három nagy sportnapot szervez a közigazgatásban dolgozók részére. Minden év áprilisában rendezzük meg a Közigazgatási Tavasz Kupát, nyáron szervezzük a Kormánytisztviselői Sportnapot, és december hónapban kerül megrendezésre a Közigazgatási Mikulás Kupa. A fenti eseményeken rendszerint 500-600 kormánytisztviselő vesz részt.
Az EMMI SE-ben lehetőség kínálkozik még a rekreációs szakosztályban való részvétel mellett másik hat szakosztályban is sportolni. Az utcai futó, a labdarúgó, a természetjáró, az erőemelő, a triatlon, valamint a senior labdarúgó szakosztályok nagy szeretettel várják a mozogni és sportolni vágyó munkavállalókat.

Az egyesület a fenti tevékenységei mellett egy edzőtermet is működtet a minisztérium Akadémia utcai épületében, mely termet jelenleg is napi rendszerességgel veszik igénybe az EMMI munkavállalói.

Várjuk szeretettel a mozogni és sportolni vágyókat a 2017-es évben is!

Szekeres Pál
elnök